O KLUBU

O KLUBU

Klub borilačkih sportova FAVORIT BH je osnovan je 16.11.2012 godine u Bihaću a osnivači su dugogodišnji takmičari i reprezentativci u kickboxingu : Sanja Samardžić , Mujo Šušnjar i Rinaldo Pikoloti.

Sve troje diplomirani profesori tjelesnog odgoja i sporta i sa bogatim takmičarskim  iskustvom  odlučili su napraviti iskorak iz do sadašnjih stereotipa s ciljem poboljšanja kickboxing sporta u smislu napretka u trenažnom procesu takmičara i postizanja što boljih sportskih rezultata a koristeći dragocijeno iskustvo u ringu i stečeno naučno znanje iz oblasti sporta.

Kako su osnivači kluba dugogodišnji takmičari u tvrdim disciplinama (Full contact , low kick i K-1 styl) tako je i naš rad baziran samo na TVRDE discipline koje su karakterno gledajući samo za one najhrabrije u kickboxing sportu.

Pored kvalitetnog stručnog kadra u klubu isto toliko važnu ulogu ima i menadžment kluba koji čine veliki ljudi i prijatelji sporta Samir i Senka Hadžijusufović koji brinu o onoj težoj strani sporta a to su nabavka potrebne sportske  opreme i finansiranje odlazaka naših članova na takmičenja. Sve navedeno čini jedan sjajan tim koji je odmah po osnivanju ušao na velika vrata u sport a do danas već prepoznatljiv sportski kolektiv u regiji i šire.

Podijeli:

Sponzori

Copyright © 2022 KBS Favorit BH. All Rights Reserved. Developed by IDK Studio