06.07.2023.

ZAGI OPEL KUP

ZAGI OPEL KUP

01. i 02.07.2023 godine u Zagrebu se održao međunarodni kup u Olimpijskom boksu ZAGI OPEL KUP na kojem je učešće uzeo i naš kolektiv sa 4.takmičara.

Hassan Selimović u uzrastu juniora do 80kg je bio dominantan i osvaja zlatnu medalju.

Hassan je odusevio publiku na Jarunu u svom finalnom meču protiv Matije Kuneka (CRO) gdje je nakon nekoliko jakih serija prinudio protivnicki ugao na predaju.

Adel Abdijanović u uzrastu mladih nije imao protivnika u svojoj tezinskoj kategoriji do 57kg pa je radio finale do 60kg protiv Andija Gredelaja (SLO) gdje naš mladi bokser nije uspio ravnopravno parirati težem i iskusnijem Slovencu, tako da ovaj put moramo bit zadovoljni i sa srebrom.

Almir Mujagić u uzrastu seniora do 75kg u polufinalu je odradio odličan meč protiv Ivana Vukasovića (CRO) i po mnogima je ovo bio najkvalitetniji polufinalni meč na turniru. Sudijska je odluka bila podjeljena 2:1 i tako Almir osvaja bronzu.

Baldar Kurjaković u uzrastu seniora do 86kg predajom od strane Josipa Perkovića (CRO) osvaja zlatnu medalju, nakon čega Baldar radi još jedan meč u teškoj kategoriji do 92kg sa domaćim borcem Franom Plazinom iz Zagrebackog Gladijatora te nakon atraktivne 3 runde suci odlučuju proglasit ovaj meč nerjesenim.

Ovaj turnir se održao na Jarunu, na otvorenom sto je bio poseban ugođaj za sve prisutne a nama jedno novo iskustvo.

Podijeli:

Sponzori

Copyright © 2022 KBS Favorit BH. All Rights Reserved. Developed by IDK Studio