29.10.2023.

"SARAJEVO TROPHY" 2023

Od 05. do 08.10.2023 godine u Sarajevu se održao međunarodni turnir u olimpijskom boksu "SARAJEVO TROPHY" na kojem su učešće uzeli juniori i mladi boksači iz 15 zemalja (Hravatska, Francuska, Ukrajina, Mađarska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Izrael, Njemačka, Rumunija, Grčka, Slovačka, Poljska, Turska i Bosna i Hercegovina).

Gotovo sve zemlje su dovele nacionalne reprezentacije i u Sarajevu se mogao vidjeti boks Svjetske klase.

Naš kolektiv su predstavljali Dzenan Hodžić u uzrastu mladih do 92 kg i Hassan Selimović u uzrastu juniora do 80 kg.

Dzenan je osvojio bronzu a u polufinalu ga je zaustavio osvajač bronzane medalje sa Evropskog prvenstva Mateo Pejić iz Hrvatske.

Hassan Selimović je u konkurenciji 7. boksača iz 6. drzava osvojio srebrenu medalju, a do finala je u cetvrtfinalu savladao reprezentativca Mađarske Bodnar Bencea a u polufinalu reprezentativca Hrvatske Jukčić Ivana.

Finalni meč sa sa Varandi Sandorom iz Mađarske je bio pravi rat u ringu i od pocetka do kraja je držao na nogama publiku u sportskoj dvorani na nogama.

Mađar je zasluzeno slavio pobjedom na poene, a o kakvoj se klasi borca radi govori odluka strucnog zirija da Varandi Sandor bude proglašen najboljim bokserom na turniru.

Hvala našim domaćinima BK Sarajevo na celu sa Enesom Kunovcem koji su se potrudili da turnir bude na Svjetskom nivou čemu su svjedočili i zvaničnici Evropske federacije (EUBC).

Podijeli:

Sponzori

Copyright © 2022 KBS Favorit BH. All Rights Reserved. Developed by IDK Studio