09.04.2023.

DRZAVNO PRVENSTVO U BOKSU ZA SENIORE I SENIORKE - Živinice

DRZAVNO PRVENSTVO U BOKSU ZA SENIORE I SENIORKE - Živinice

Od 10 do 12.03.2023 godine u Živinicama je odrzano Drzavno prvenstvo u boksu za seniore i seniorke.

Naš kolektiv su predstavljali Šejla Oraščanin -57kg, Ajla Vojić -60kg, Almir Mujagić -75kg i Rasim Alunović -80kg koji su u Bihać donijeli jednu bronzanu i tri zlatne medalje.

Šejla Oraščanin u finalnom meču protiv odlične takmičarke iz Sarajeva odnosi pobjedu jednoglasnom sudijskom odlukom, a razorna serija udaraca u drugoj rundi koja je završila odbrojavanjem je samo potvrdila dominaciju naše takmičarke.

Ajla Vojić dominantna i u svom prepoznatljivom udaračkom stilu zadaje dva knockdauna protivnici iz Lukavca i pored zlatne medalje odnosi i laskavu nagradu stručnog žirija za najkvalitetniji nastup u ženskoj konkurenciji.

Almir Mujagić sa svojih 18 godina u jakoj konkurenciji sa puno starijim i iskusnijim boksačima uspijeva pobjedama nad protivnicima iz Lukavca u polufinalu i Sarajeva u finalu osvojiti titulu Drzavnog šampiona. Almir je svojom srčanošću tokom mečeva cijelo vrijeme drzao publiku u dvorani na nogama.

Rasim Alunović u najbrojnijoj kategoriji do 80kg u polufinalu gubi podjeljenom sudijskom odlukom 2:1 od protivnika iz Sarajeva. Iako je prezentirao odlične tehnike i fizicku spremu zbog blago rečeno diskutabilne sudijske idluke Rasim ovaj put osvaja bronzu.

Podijeli:

Sponzori

Copyright © 2022 KBS Favorit BH. All Rights Reserved. Developed by IDK Studio