10.02.2024.

1.kolo bokserske lige Federacije BiH

1.kolo bokserske lige Federacije BiH

Dana 03.02.2024 godine u Sarajevu je održano prvo kolo Federalne lige u olimpijskom boksu na kojem je učešće uzeo i naš kolektiv sa 5 boksera.

Sa 4 pobjede i jednim nerjesenim mečem ostvarili smo skoro 100% učinak.

Faruk Jusufagić u svom debitantskom meču nije imao protivnika u svojoj uzrasnoj kategoriji pa je boksao sa starijim borcem ali je sa svojom srčanošću odlicno parirao iskusnijem protivniku te su suci ovaj meč proglasili nerješenim.

Amrun Osmančević, takođe debitant u ringu snaznim serijama dva puta baca svog protivnika u knock down i vec u prvoj rundi sudac prekida meč.

Džan Jusić kao i Faruk i Amrun biljezi svoj prvi nastup i prvu pobjedu. Dzan u trecoj rundi iz kontre pogađa svog protivnika koji se nije mogao oporaviti do isteka sudijskog odbrojavanja.

Dženan Hodzic u teskom meču protiv borca iz Čapljine uspijeva nadboksati svog rivala i pobjediti jednoglasnom sudijskom odlukom 3:0.

Prava poslastica za ljubitelje boksa je bio meč u uzrastu mlađih seniora do 80 kg između sarajlije Hanana Katane i našeg Hassana Selimovića.

Hassan je pobjedio podjeljenom sudijskom odlukom 2:1 sto je veliki uspjeh jer je naspram sebe imao starijeg i puno iskusnijeg boksera.

Podijeli:

Sponzori

Copyright © 2022 KBS Favorit BH. All Rights Reserved. Developed by IDK Studio